BODRUM REHBERİ 

Home ] Tarih ] Mausoleion ] Tiyatro ] Şehir Duvarları ] Mars Tapınağı ] Mindos Kapısı ] Osmanlı Tersanesi ] Tanınmış Kişiler ] Mausolos Sarayı ] Apollo Tapınağı ] Antik Stadyum ] Halikarnas Balikcisi ] Bodrum Mutlaka Yap ]

Home ] Up ]

 

 

Home ] Up ]

 

Bodrum Guide

Bodrum  Yesilyurtlularda 

Kiralik Villa

Yalıkavak Satılık Malikane Turgutreis Teras evleri Satılık Villa

Öztürk Muhasebe

 

 

MAUSOLEUM MÜZESİ

1977 yılına kadar süren  kazılar sonunda bu anıtsal mezarın kalıntılarının müze olarak halka açılmasına karar verilmiş ve Türk ve Danimarka hükümetlerinin maddi katkılarıyla bu proje gerçekleştirilmiştir. Günümüzde Mausoleum müzesi Bodrum Sualtı Arkeolojisi Müzesinin yönetimi altındadır.  Müzede bilet gişesinden sonra sağda anıtın temellerinin ve Mausolos’un mezarının bulunduğu kayalıklar yer alır. Sol tarafta ise anıt mezara ait planlar, şemalar, anıtın devrin ünlü heykeltıraşları tarafından yapılmış kabartmalarının alçı kopyaları yer alır.

Müze Binası

Müze binasına girdiğimizde soldaki küçük odada antik Halikarnas şehrinin planını, anıtsal mezarın ve onu çeviren kutsal alanın 1:50 ölçülerinde maketini ve anıtın tarihin çeşitli çağlarında çizilmiş ve nasıl olduğunu göstermeye çalışan  planları görürüz. 105*204 metre ölçülerindeki olan yapay teras Mausolos’un cenazesinin yakıldığı ve onun adına törenler, yarışlar düzenlenen kutsal alandı.

HALİKARNAS PLANI

Arkeolojik bulgular ve şehri detaylı bir şekilde tasvir eden Vitrivius’un anlatımlarını takip ederek yapılan şehir planı ilginç. Bu planda günümüzdeki kalenin yerinde yer alan Mausolos’un sarayını ve antik yazarların bahsettiği gizli limanı, şehri çeviren 7 km uzunluğundaki duvarları, Mausoleion’u, tiyatroyu, Myndos kapısını görürüz. 

Home
Up

Yesilyurtlular Tatil sitesi kiralik Villa

 

 

Home ] Up ] Halikarnas ] Bodrum Kalesi Muze ] Bodrum Yarimadasi ] Bodrum Yakininda ] Mavi Tur ] Bodrum Restoranlar ] Emlak ] Bodrum Bilgi ] E Posta ]

[ Home ] [ Up ]  Copyright © Bodrum Rehberi